Tjalle werkt als verpleegkundige in de wijk, op mbo-niveau. En studeert deeltijd hbo Verpleegkunde, mede mogelijk gemaakt door IJsselheem. Tjalle is 25 lentes jong. Kon overal aan de slag. Waarom koos hij voor IJsselheem?
Thuiszorg heeft de toekomst
Hij haalde jaren geleden de Havo, droomde van dierengeneeskunde, bedacht toch dat anesthesiemedewerker hem beter paste, liep stage in een revalidatiecentrum en het verpleeghuis, en kwam daar met de thuiszorg in aanraking. Via een omweg dus, maar hij gaat daar volledig voor!
"Ik liep stage in het verpleeghuis op een afdeling voor mensen met dementie. Als ik 's nachts hulp nodig had, belde ik een ambulant verpleegkundige. Zij was altijd onderweg. Reed ergens heen, zodra het nodig was. Dat leek me ook tof. Dat is met name in verpleeg- en verzorgingshuizen. Daarom koos ik voor de ouderenzorg. Daar zag ik zoveel leuks. Het voelde alsof ik alle kanten op kon. Wondverpleegkundige? Praktijkopleider? Het lijkt me hartstikke boeiend. Mbo-v was een goede basis om mee te beginnen. Ik zie wel waar ik nodig ben, dacht ik."
De roep om verpleegkundigen in de thuiszorg is luid, daarom kreeg Tjalle het aanbod om door te studeren. Leergierig als hij is, nam hij het aanbod aan. "Daarna kan ik alle kanten op. Mensen blijven langer thuis wonen, daarom heeft thuiszorg de toekomst, daar ben ik van overtuigd," zegt Tjalle.
Grote organisatie die klein aanvoelt
Zijn studie hbo-v startte in september. Hij verwacht daar drie jaar mee bezig te zijn. En daarna? Hij zegt niet dat hij blijft, maar het lijkt aannemelijk. "Ik werk hier nu een jaar en krijg allerlei taken. Ik word erg betrokken. Hier liggen zoveel kansen. Momenteel werk ik veel samen met de wijkverpleegkundige. We spreken elkaar meestal op kantoor. Soms bij een cliënt. Dan denkt en vertelt ze er hardop bij wat ze doet, waardoor het voelt alsof ik stageloop in mijn eigen werk. Ik leer zo veel in de praktijk, zonder dat ik meteen in het diepe wordt gegooid. En ik mag steeds meer zelf doen."
En hoe bevalt zijn keuze voor IJsselheem? "De organisatie is groot," zegt hij, "maar voelt klein door de korte lijnen. Neem de corona-updates van Karin (Raad van Bestuur red.), haar berichten zijn kort en bondig. Iedereen kan reageren. Dat kan de schoonmaak, een arts of iemand in opleiding zijn. Ik zie het gebeuren. Ze is zelf wijkverpleegkundige geweest. Ik denk dat je dat in de hele organisatie merkt."
Als Tjalle vertrekt geeft hij nog een reden om in de thuiszorg te blijven werken. "Bovendien fiets ik in de frisse buitenlucht van cliënt naar cliënt. Dat is toch lekker?"
Kom jij ook werken bij IJsselheem?
Klik hier voor alle vacatures bij IJsselheem.