Als flexmedewerker heb ik meer tijd voor bewoners.

Amanda (27), Verzorgende IG & Medewerker maatschappelijke zorg

Amanda is zowel Verzorgende IG als Medewerker maatschappelijke zorg. Ze werkt alweer zeven jaar als flexmedewerker in De Amandelboom in Kampen. Wat doet een flexmedewerker?

"Als het rooster in een team niet rondkomt, dan belt het Flexbureau mij. Ik vul gaten in het rooster, verspreid over alle afdelingen in De Amandelboom. Hierdoor ken ik het hele gebouw en alle mensen die hier wonen en werken. Die band voel je." 

Wat zijn de voordelen van een flexcontract in de ouderenzorg?

"Doordat ik niet in een vast team zit, hoef ik veel taken niet te doen. Als vaste medewerker word je contactverzorgende, bel je artsen en apotheken, vergader je vaker en zit je veel meer achter de computer. Ik zie het om mij heen. Dat heb ik minder. Veel minder. Hierdoor heb ik meer tijd om leuke dingen te doen met bewoners, zoals een spelletje doen, koken of een eindje fietsen. Dat kan niet altijd, maar volgens mij wel vaker dan als je vast in een team zit. Als flexmedewerker heb ik tijd om echt aandacht te hebben voor bewoners." 
 
Daarnaast maakte mijn flexcontract doorstuderen mogelijk. Als ik tijd nodig had voor studie, of juist tijd had om te werken, dan kon ik mijn beschikbaarheid aangeven. En nog steeds. Als ik niet kan of wil werken, dan hoeft dat niet. Wil ik wel werken, dan is het vaak wel mogelijk. In de vakantie zal ik bijvoorbeeld weer meer werken. Iedereen is blij dat ik er ben, want ik vul gaten op als teams het rooster niet rondkrijgen." 

Wat zijn de uitdagingen als je op alle afdelingen in één locatie werkt? 

"Nou, ik krijg niet alles mee, omdat ik niet in vast in een team zit. Soms verplaatsen dingen op een afdeling, dat heb ik dan gemist. En elk team heeft zijn eigen manier van werken. Dat is zo verschillend. Soms is dat lastig. Daartegenover staat echter dat ik al die ervaring ook weer deel met de andere teams. Zo was ik als één van de eersten getraind in het nieuwe elektronisch cliëntendossier. Wat goed gaat op de ene afdeling, neem ik mee naar de andere.  
 
De voordelen wegen voor mij zwaar. Ik werk hier al zeven jaar, hierdoor ken ik de hele locatie. Het belangrijkste aan mijn werk, is de omgang met bewoners en die is echt goed, in elk team. Dat is denk ik typisch IJsselheem. In de ouderenzorg kun je echt een band opbouwen met mensen. Die band met bewoners is heel mooi. De passie van medewerkers om goede zorg te bieden aan bewoners, dat zie ik in heel De Amandelboom. Of ik een nadeel zie? De teamuitjes, ik word niet bij alle teams voor alle uitjes uitgenodigd (zei ze met een knipoog red.)"  

Kom jij ook werken bij IJsselheem?

Klik hier voor alle vacatures bij IJsselheem