Het flexcontract geeft mij de beste balans tussen werk en privé.

Carine (35), verpleegkundige in de wijk

Carine (35) is verpleegkundige. Ze werkt bijna drie jaar als flexmedewerker in de thuiszorg in Zwolle. Waarom koos zij voor een oproepfunctie in de wijkverpleging?

"De flexpool is ideaal om te ontdekken welk team en welke zorg bij je past. Ik startte in de wijkverpleging, maar kon ook diensten meedraaien in woonzorglocaties of revalidatie. Bij de wijkverpleging in Zwolle voelde ik me echter meteen thuis."

Wat zijn de voordelen van een flexcontract in de wijkverpleging?  

"Het flexcontract is een goede manier om werk en privé in balans te houden. Mijn man heeft een internationale baan, waarvoor hij soms naar Amerika moet bijvoorbeeld. Dan is hij zo een week weg. Die week kan ik wat minder werken. Dat haal ik dan een andere week weer in. Ik geef aan wanneer ik kan werken. De teams geven aan wanneer ze mij kunnen gebruiken en dan kijken we wat past. Meestal kan ik de uren die ik wil wel werken. Erg prettig. Zo is mijn werk goed te combineren met thuis en gezin.  
 
Zo werk ik nu al langere tijd voor meerdere wijkteams in Zwolle. Ook al is het werk solistisch, toch weet en voel ik dat er een team om me heen staat. Ik kan altijd even overleggen met collega’s van het vaste team of de wijkverpleegkundige. Met zowel de collega's als veel cliënten heb ik een band opgebouwd. De collega’s zijn altijd heel blij als ik nog een extra dienst kan werken. En achter de voordeur is de cliënt meestal ook blij om mij weer te zien. Ook al hoor ik niet vast bij een team, ik voel mij wel betrokken."    

Carine werkt als flexmedewerker in de thuiszorg in Zwolle

 

Waarom heeft de wijkverpleging jou zo gegrepen? 

"Bij het werken in de wijk komt voor mij alles samen. Achter elke voordeur vind je weer wat anders. Ik kom van volkswijk Kamperpoort tot in het nieuwe Stadshagen. We verlenen met name zorg aan ouderen, maar ik zie ook cliënten die maar een paar jaar ouder zijn dan ikzelf. Sommige cliënten heb ik al jaren in zorg, andere cliënten zie ik maar een of twee keer. Ik help een meneer 's ochtends alleen met douchen, aankleden en steunkousen aantrekken, maar er zijn ook mensen die gekatheteriseerd worden, medicatie krijgen, of transferhulp nodig hebben. Die variatie in zorg vind ik hartstikke leuk. Steeds weer schakelen. Mensen met dementie vind ik interessant, maar voor de afwisseling is het ook fijn dat er cliënten zijn die zeggen 'Goedemorgen Carine wat fijn dat jij er weer bent.'   
 
Het is dus de combinatie van verpleegtechnische handelingen doen, zoals wondzorg en sondevoeding, én het contact met de mensen. Dat laatste vind ik nog belangrijker. Ik heb gewerkt in het ziekenhuis, maar ik ben geen klinisch type. In de zorg bij mensen thuis kan ik meer mijn ei kwijt. Toch is het flexcontract vooral een persoonlijke keuze, zodat ik de beste balans houd tussen werk en privé."  

Kom jij ook werken bij IJsselheem?

Klik hier voor alle vacatures bij IJsselheem