We staan hier echt midden in de maatschappij

Désiré coördinerend begeleider

Désiré werkt als coördinerend begeleider op locatie Myosotis in Kampen. "Ik wil cliënten zoveel mogelijk mooie momenten bezorgen!"

Genieten van mooie momenten

Dat ze met ouderen wilde werken, wist ze al op haar twaalfde. Werken in de zorg leek haar erg leuk, maar met haar creatieve kant wilde ze ook iets doen. "Na een middagje meelopen met een coördinerend begeleider, wist ik het: ‘Dit wil ik ook!’ Ik vind het geweldig om een bijdrage te kunnen leveren aan het welzijn van mensen met een enorme levenservaring. Om iets te kunnen betekenen in hun laatste levensfase. Ik wil cliënten zoveel mogelijk mooie momenten bezorgen!” Ook familie en naasten worden bij activiteiten betrokken: “Zo leuk als iemand samen met zijn of haar vader of moeder een activiteit kan beleven.”

Jong en oud

“We staan hier echt midden in de maatschappij.” Vol enthousiasme vertelt ze over de samenwerking met de nabijgelegen basisschool. “Zo is er bijvoorbeeld een workshop waarin leerlingen en cliënten samen creatief bezig zijn. Cliënten genieten van die contacten en de kinderen ook.” Omgekeerd heeft een aantal cliënten tijdens de Kinderboekenweek voorgelezen in de kleuterklassen. “Ik vind het belangrijk om kinderen al jong kennis te laten maken met de ouderenzorg en te laten zien hoe boeiend en mooi het is om iets voor deze mensen te kunnen betekenen.”

Gedreven en betrokken

Désiré is gedreven en betrokken in haar werk. “Je bouwt een band op met cliënten en er komt een moment van afscheid nemen. Hoewel ik dat best lastig vindt, geeft het me een goed gevoel dat ik tot op het laatst iets voor iemand heb kunnen betekenen.” Ze vertelt over een meneer met dementie die inmiddels overleden is. “Ik zag hem bij een activiteit steeds door de gang lopen. Hij wilde niet meedoen, maar als ik dan zijn favoriete muziek opzette en een kopje koffie voor hem inschonk, zag ik hem toch genieten. Ik vind het erg prettig dat het belang van welzijn wordt ingezien. We worden uitgedaagd om ons te ontplooien. Ons team is enthousiast en gedreven. Samen gaan we ervoor en we halen het beste uit elkaar!”

Kom jij ook werken bij IJsselheem?
Klik hier voor alle vacatures bij IJsselheem