Een prachtig onderdeel van mijn werk vind ik het praatje met de bewoners

Thea assistent wonen, zorg en welzijn

Thea werkt al jaren met veel plezier op locatie Margaretha in Kampen. "Elke dag is anders. Het is echt heel afwisselend werk."

Elke dag is anders

Thea ondersteunt de bewoners op allerlei manieren. "Voor sommigen maak ik een boterham en wat drinken. Of ik geef ze koffie met een koekje. Soms doe ik de afwas. Van alles wat. Een prachtig onderdeel van mijn werk vind ik het praatje met de bewoners. Ze zijn blij als ik langskom. Met een aantal praat ik in het Kamper dialect. Dat vinden ze leuk en het geeft een extra band. Elke dag is anders. Het is echt heel afwisselend werk. Soms blijf ik wat langer, bijvoorbeeld als iemand jarig is. Ik ga pas weg als mijn werk af is."  

Oriënteren

Thea oriënteert zich sinds kort. Ze loopt een paar diensten mee met een helpende om te kijken of dat werk iets voor haar is en ze het lichamelijk aan kan. Als dat positief uitpakt, kan ze een opleiding helpende of verzorgende IG gaan doen. "Misschien wordt dat wat en anders blijf ik assistent wonen zorg en welzijn. Want dat is ook echt een geweldige baan. Ik voel me hier erg op m’n plek. De sfeer is goed en ik werk in een fijn team.”

Kom jij ook werken bij IJsselheem?
Klik hier voor alle vacatures bij IJsselheem