Charelle Goudbeek, vakantiekracht 2023 én 2024

Ik doe bij IJsselheem ervaring op voor mijn studie, maar verdien ook lekker bij in de vakanties!

Charelle Goudbeek, vakantiekracht

Wat is werken als vakantiekracht in de zorg van morgen? We vroegen het Charelle Goudbeek, die komende zomer voor het tweede achtereenvolgende jaar aan de slag gaat als vakantiekracht bij IJsselheem. In dit artikel deelt ze haar ervaringen en haar visie op de zorg van morgen.

Charelle begint haar tweede jaar van de opleiding Verpleegkunde in 2023 met een stage op locatie Maarlenhof van IJsselheem, waar ze vervolgens vakantiewerk doet als Helpende. Inmiddels is ze doorgegroeid naar de functie Verzorgende IG. Dit doet ze via het Flexbureau, wat betekent dat ze flexibel ingezet kan worden en zelf haar diensten kan plannen. Op deze manier ervaart ze een goede balans tussen haar studie en haar werk.

Waarom IJsselheem?
Het was een makkelijke keuze omdat ze de locatie Maarlenhof al kende van haar stage. Ze heeft veel vrijheid om haar werktijden in te vullen, ze werkt zelfstandig met cliënten en de wijze waarop de zorg wordt verleend past bij haar. Bovendien speelt het gezellige team waar ze onderdeel van is, een grote rol. Het is een team waar er onderling respect is voor elkaar en waar collega’s voor je klaarstaan. Én het feit dat er vaak teamuitjes worden georganiseerd, maakt dat ze zich er thuis voelt.

Helpt de praktijkervaring, die je bij IJsselheem op doet, bij je studie?
Ten opzichte van hoe Charelle begon als Helpende Zorg en Welzijn, heeft ze in haar huidige functie als Verzorgende IG meer verantwoordelijkheid en haalt ze meer voldoening uit haar werk. Ze mag nu medicatie toedienen, met artsen overleggen en familiegesprekken voeren. Zo heeft ze het gevoel dat ze echt iets betekent voor de cliënten. Ondanks dat ze nog geen Verpleegkundige is, krijgt ze al wel de mogelijkheid om verpleegkundige handelingen uit te voeren. Dit is ongetwijfeld van toegevoegde waarde op haar studie. Charelle vertelt dat ze na haar studie graag in het ziekenhuis wil gaan werken. De zorg daar lijkt haar complexer, waardoor ze zichzelf verder kan gaan ontwikkelen.

Hoe denk jij dat de zorg van morgen eruit komt te zien?
Charelle voorziet dat zorgtechnologie een grotere rol zal spelen in de zorg van toekomst. Ze erkent het potentieel van zorgtechnologie om de efficiëntie te verhogen en de werkdruk voor zorgverleners te verlichten. Echter, ze benadrukt ook het belang van menselijke interactie en aandacht voor de bewoners. Ondanks de grote uitdagingen in de zorg op het gebied van tekort aan personeel en financiën in de zorg hoopt Charelle dat er ook meer aandacht zal zijn voor het welzijn van zorgmedewerkers. Charelle pleit voor een efficiënter gebruik van zorgtechnologie, een realistische kijk op wat haalbaar is met de beschikbare middelen en een focus op het welzijn van zowel de cliënten als de zorgverleners. 

Wil jij ook vakantiewerken in de zorg van morgen? Ga dan snel naar: Vakantiewerk in de zorg - Zorgdienst IJsselheem