Het geeft voldoening dat ik wat voor mensen kan betekenen in deze fase van hun leven

Wolly assistent wonen, zorg en welzijn

Wolly werkt op locatie Maarlenhof in IJsselmuiden. Hier werkt ze met veel plezier op een afdeling voor mensen met dementie. "Vaak zie ik bewoners opbloeien. Ze vinden het prachtig om te vertellen over dingen die ze zich nog levendig herinneren."

Dankbaar

"Ik ben heel dankbaar dat ik dit werk kan en mag doen. Elke dag is anders en je komt van alles tegen.” Wolly werkt twaalf uur per week in avonddiensten en soms in het weekend. “Tijdens mijn werk ben ik in de huiskamer, waar ik tijdens een kopje koffie een praatje maak met de mensen. Of we doen een spelletje. Ik probeer rust en gezelligheid in de huiskamer te brengen. Ook doe ik er wat praktisch werk, zoals schoonmaken en de was.

Een luisterend oor en warme belangstelling

“Het geeft me veel voldoening dat ik mensen in deze fase van hun leven een luisterend oor en warme belangstelling kan bieden. In mijn leven heb ik geleerd geduldig te zijn. Dat komt in dit werk goed van pas. Bijvoorbeeld als een bewoner telkens hetzelfde verhaal vertelt. Dat vind ik prima, ik speel daarop in en vraag door. Vaak zie ik bewoners dan opbloeien. Ze vinden het prachtig om te vertellen over dingen die ze zich nog levendig herinneren. Natuurlijk gebeuren er ook wel eens heftige dingen. Dan is het fijn dat ik kan terugvallen op één van de teamleden, zoals een verzorgende of een helpende.”

Toekomst

Wolly had van jongs af aan de wens in de zorg te werken, maar door omstandigheden kwam het er niet van. Wel heeft ze veel vrijwilligerswerk gedaan, onder andere op de basisschool van haar kinderen. “Toch is een echte baan anders. Het geeft me het gevoel dat ik erbij hoor. Door mijn werk bij IJsselheem ben ik veel zelfverzekerder geworden. Graag wil ik me doorontwikkelen. Leren en ontwikkelen van medewerkers is een speerpunt van IJsselheem en ik ben van plan uit te zoeken wat daarin mijn mogelijkheden zijn. Ik sta ervoor open om op termijn bijvoorbeeld de opleiding helpende te gaan doen. Ook heb ik gehoord dat er een flexpool is. Ik ga ook uitzoeken of ik daarin kan meedraaien,” blikt ze enthousiast vooruit. “Ik ben in ieder geval heel blij met deze baan, omdat ik echt iets voor andere mensen kan betekenen.”

Kom jij ook werken bij IJsselheem?
Klik hier voor alle vacatures bij IJsselheem