Na een maand als vakantiekracht vroegen ze of ik langer wil blijven

Janny Meuleman Vakantiekracht

Vakantiekracht Janny maakte de overstap van de damesmode naar de zorg. Bij IJsselheem maakte ze kennis met de ouderenzorg. "Ik wilde iets anders en kon als vakantiekracht direct aan de slag."

“In mijn werk in een damesmodezaak merkte ik dat ik het altijd leuk vond om mensen te helpen die net iets meer hulp nodig hadden”, vertelt Janny Meuleman. Sinds half juni dit jaar is ze aan de slag als vakantiekracht en werkt ze als medewerker welzijn in Myosotis.

Confronterend

“De eerste dag dat ik binnenkwam, merkte ik meteen dat ik hier op mijn plek ben. Toen ik binnenkwam ontmoette ik een mevrouw die ik kende. Ze fietste altijd bij mij door de straat. Maar nu woont ze hier in het verpleeghuis op een afdeling voor mensen met dementie. Het was confronterend, maar ik leerde meteen waarom ik juist in de ouderenzorg wil werken. Het is soms moeilijk om te zien hoe kwetsbaar mensen zijn. Iemand die ook iemands moeder of vader is, die zich nu niet meer zelfstandig kan redden. Die wil ik helpen.”

Kriebelen

Janny vertelt dat het begon te kriebelen om in de zorg aan de slag te gaan toen haar moeder ziek werd. “Ik heb mijn moeder samen met familie verzorgd. Ik merkte toen dat ik het mooi vond om aandacht en liefde te kunnen geven.” Helemaal van een vreemde heeft ze dat niet: “Ik kom uit een groot gezin en mijn zussen zitten ook allemaal in de zorg. En ik ben er wel achter dat ik dit ook wil blijven doen!”

Iets voor de ander betekenen

“Als vakantiekracht heb ik nog geen opleiding in de zorg gevolgd. Maar ik kan me al wel heel nuttig maken. Ik drink koffie met de bewoners, maak een praatje, leg een puzzel met een cliënt of of speel een spelletje memorie. Ik masseer handen, lak nagels of maak een wandelingetje in de binnentuin met bewoners. Het is mooi om er voor iemand te kunnen zijn, om voor iemand iets te mogen betekenen.”

Maar het is niet altijd makkelijk. “Soms komt iemand het ene moment heel boos over en het andere moment heel verdrietig. Ik vind het nog lastig hoe je daar goed mee om moet gaan. Gelukkig mag ik nog cursussen volgen. Al zijn er ook altijd collega’s in de buurt die kunnen helpen. En dat houd ik gelukkig nog wel even, want IJsselheem heeft gevraagd of ik langer wil blijven werken. Natuurlijk wil ik dat!”

Kom jij ook werken bij IJsselheem?
 

De zorg voor ouderen, thuis en in het verpleeghuis, gaat altijd door. Ook in de zomermaanden wanneer veel mensen vakantie vieren, blijft de zorg doorgaan. Gelukkig worden ook wij daarbij geholpen door vakantiekrachten. Dit verhaal is onderdeel van een campagne van ActiZ.  
Klik hier voor alle vacatures bij IJsselheem