Hier krijg ik steeds de kans om nieuwe dingen te leren.

Nicolet (38), Verzorgende IG

Nicolet (38) werkt al achttien jaar in de zorg, waarvan de laatste negen als Verzorgende IG in De Meente. Er wordt weleens gevraagd: wil je niet een keer ergens anders werken? Maar ze vindt het werk veel te leuk: "Bovendien, hier krijg ik steeds de kans om nieuwe dingen te leren."

Eerst zorg met dementie, vervolgens thuiszorg en nu... 

"Dat ik in de zorg wilde werken, wist ik al van jongs af aan. Ik probeerde de kraamzorg en gesloten afdeling voor mensen met dementie, maar koos als begin twintiger voor de thuiszorg. Ik wilde verpleegkundige worden. Dat was nog te hoog gegrepen. Dus startte ik als verzorgende IG bij mensen thuis in IJsselmuiden. Dat deed ik negen jaar. Toen werd ik verliefd op iemand uit Zwartsluis."  
 
Dan zegt ze met twinkelende ogen: "En werd ik moeder. Ook wilde ik wat nieuws; complexere zorgvragen. De thuiszorg was op dat moment vooral kousen aantrekken en medicijnen geven. Via een tip van een buurvrouw belandde ik bij De Meente in Genemuiden. Hier bieden we zorg aan mensen met een VPT-indicatie en mensen met een Somatiek-indicatie. Bovendien werken we met een vast rooster, die wordt weleens korter of langer, maar ik weet waar ik aan toe ben. Dat is prettig met kinderen."  En haar droom? 

Ze werkt nu negen jaar als verzorgende IG in De Meente. Van die keuze heeft ze geen spijt. "Cliënten in de thuiszorg verzorg je vaak tijdelijk. Hier ben ik intensiever bezig met iemand. Mensen gaan achteruit, maar ik blijf bij ze, vaak tot iemand overlijdt. Dat maakt het bijzonder en mooi. De nieuwe uitdaging vind ik in familiegesprekken, bij verpleegtechnische handelingen en de samenwerking met behandelaren."  
 
Zodra haar kroost (nu 5 en 8) zelfstandiger is, wil ze de opleiding tot verpleegkundige alsnog doen. Wijzer en ervarener dan toen. Of ze dan bij IJsselheem blijft werken? Ze knikt: "Die kans is er zeker. Bij IJsselheem krijg ik steeds de kans om nieuwe dingen te leren."." 

Kom jij ook werken bij IJsselheem?
Klik hier voor alle vacatures bij IJsselheem