De afwisseling van werken op meer locaties vind ik fijn.

Gerjanne (30), helpende (flexmedewerker)

Gerjanne (30) is helpende en werkt als flexmedewerker op drie verschillende locaties. Ze valt al jaren in bij dezelfde teams. Dat is prettig voor bewoners, prettig voor de teams en prettig voor haarzelf.

Waarom kies jij voor een flexibel contract in de zorg? 

"In het begin werkte ik vast in een team, maar ik houd van afwisseling. De ene keer werk ik op een woning voor mensen met dementie, dan weer bij mensen met lichamelijke klachten. Werken met mensen met dementie vind ik heel mooi, maar het vraagt mentaal wel wat van me. Dat ik een week later op een somatische afdeling werk en met cliënten weer echt gesprekken kan hebben, is dan fijn. Soms werk ik ergens een paar weken, omdat iemand daar ziek of met verlofis. Maar vaak werk ik ergens een, twee of drie dagen. Soms dagdiensten, soms nachtdiensten. Die variatie vind ik fijn.

In alle teams waar ik werk kennen ze mij, zowel cliënten als medewerkers. Ik ken het reilen en zeilen in de locaties waar ik kom, dus ik draai zo mee. Het zijn drie locaties verspreid in Kampen, dus dat is te overzien. Natuurlijk, als ik een tijdje ergens niet bent geweest, dan kunnen cliënten achteruit zijn gegaan, of overleden. Of er zijn wisselingen in het team. Dan moet ik er wel weer in komen. Maar ik voel me onderdeel van de teams. Ze houden me wel op de hoogte. En de zorg blijft uiteindelijk toch hetzelfde."

Heb je nog ambities om door te leren? 

"Verzorgende IG zou een logische stap zijn. Wil ik een vervolgopleiding doen? Nee. Helpende in de ouderenzorg is zowel lichamelijk als geestelijk een uitdagend beroep, het blijft prikkelen. Dit is het werk dat ik wil doen! Als helpende toets je wel regelmatig bepaalde handelingen, bijvoorbeeld Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL) of helpen met eten en drinken. En dan krijg je een certificaat. Daarnaast biedt IJsselheem veel mogelijkheden om door te leren. Dat heeft IJsselheem goed op orde.

De dankbaarheid van mensen, die al zoveel hebben meegemaakt in hun leven, daar doe ik het voor. Ik help hen genieten. Van mij mag iedereen honderd jaar worden, dan maken wij die laatste jaren voor hen zo prettig mogelijk." 

Kom jij ook werken bij IJsselheem?
Klik hier voor alle vacatures bij IJsselheem